Kuva Pientilalta joko vuodelta 1934, tai 1935

Kuva Pientilalta joko vuodelta 1934, tai 1935
Kuva Pientilalta joko vuodelta 1934, tai 1935

maanantai 6. heinäkuuta 2015

Paljon.

Tänä päivänä plökiäni on käyty lukemassa 20 022 kertaa. Pientilan Ukon Google+ profiilia on tarkasteltu järisyttävät 348 264 kertaa. Facebook- sivut laahaavat huomattavasti näitä jäljessä- ilmeisesti lukijakuntani ei käytä juurikaan vasepuokkia.

Mutta.

Kun ryhdyin pitämään plökiä, oli tarkoitukseni ehkä lähinnä kertoilla koulunkäyntiin liittyviä asioita, vai lieneekö tuo ollut pikemminkin hyvä tekosyy aloittaa bloggaaminen? Monihan pitää koulua varten eräänlaista portfolioblogia. No jaa, itselleni tästä on muodostunut jonkinlainen pientilallisen muistivihko. Julkinen sellainen...

Mutta.

Minä kiitän kaikkia lukijoitani, ihan yhtä lailla aktiiveja, kuin satunnaisiakin. Ilman lukijoita en olisi itsekään näin ahkera kirjoittamaan. Tai sitten vain kirjoittaisin niitä koulumuistiinpanoja... Siispä kiitos ahkerasta lukemisesta! :D En ikuna olisi uskonut, että vaikka kerron vain omasta tavallisesta arjestani, saisin tällaisen lukijamäärän ja yli 20 000 käyntikertaa- alle vuodessa!

Merkillistä, hyvin merkillistä. En ymmärrä tätä.

Siispä pyydänkin, että Te lukijani kertoisitte niin avoimesti, kuin vain voitte, että miksi ihmeessä luette plökiäni? Mitä tämä Teille tarjoaa? Mitä ajatuksia tämä herättää?
Minulle ihan tavallista arkea. Mutta arkikin voi olla juhlaa.
Maaseudulla ei ole erikseen arkea,
 tai pyhää, kaikki on samaa juhlaa vain! :D

28 kommenttia:

 1. Ai avoimestiko? No tota, jos mä nyt uskaltaudun....koska sä oot niin COOL!!

  (sori, oli ihan pakko ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Argh, taas tuo "COOL"... Ei, ei ihan noin avoimesti sentään! :D

   Poista
 2. Kerrot asioista just niinkun ne on. Huonotkin puolet, etkä pahemmin kaunistele. Jatka nyt vaan valitulla linjalla. :D

  Sama kysymys munkin päätä välillä vaivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon koittanu selostaa parhan kykyni mukaan mitään kaunistelematta ja mitään pois jättämättä. Vaikka ainahan blogi on toki jonkinlainen "näyteikkuna länteen"...

   Lupaan jatkaa "kertomuksia kiviseltä polulta" :D

   Ai niin sekö vaivaa, että miksi mun plökini käydään lukemassa? Heh, ei vaan, tajusin kyllä! :D

   Poista
 3. Blogisi on mielenkiintoisesti kirjoitettu, persoonallinen ja täynnä kaikkia perinnejuttuja. Ilmeisesti osaat tehdä ihan mitä vaan. Tottahan se kiinnostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos!

   En kai nyt sentään ihan mitä vain? Pitsiä en ole koskaan nyplännyt, enkä tehnyt ruisleipää. Mutta leipää lupaan leipoa isäni äidin äidin aikaisessa taikinakaukalossa olevasta juurenrippeestä, kunhan nyt saan ensin tuon keittiön valmiiksi. Ja kyllä minä sitä nypläystäkin voisin kokeilla...

   Poista
 4. Nyt en enää muista, mistä blogista sinut bongasin, mutta tulin käymään, koska maallaelo (ja siitä ilon (ja vähemmänkin ilon) irtiottaminen, kotieläimet ja etenkin lehmät kiinnostaa kovin. Tietysti myös tuo opiskelujuttu, koska olen itsekin muinoin alaa opiskellut - on hauska tietää, miten asiat on muuttuneet. Ja sitäpaitsi sulla on hauska kirjoitustyyli, jota on mukava lukea, ja paljon tosi hienoja kuvia.

  Hieman oli sorkkahoitajankin työkalut muuttuneet, kun eilen sain seurata sellaisen työtä. Olihan tuossa kolmisenkymmentä vuotta väliä edellisestä sorkkahoidon seuraamisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla siis liikutaan eläinelämän suhteen. Varmasti jotain muutoksia koulunkäynnissä on tapahtunut tuona aikana...

   Kirjoitustyyli on ihan omaa sekamelskaani, sillä en osaa aakkosia, enkä tajua kieliopista mitään- jotenkin vain tiedän, kuinka kuuluu kirjoittaa. Ja sitten taas toisinaan iskee semmoinen iili, että kirjoittelen jotaki ihmee murtee ja kirjakiäle sekotusta. Taikka nääs pahimmillaa iha omalla äirinkkiälellä! :D

   Kyllä, sorkkuri päästää nykyään rälläkällä... Aika touhua, mutta valmista tulee!

   Poista
 5. Luen, koska elät unelmaani. Elämäntilanteeni ei salli irtiottoa kaupunkilaisuudesta, mutta eskapisminkaipuuni helpottuu sinun elämääsi seuraamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elän sinun unelmaasi? Luulin, että tämä on omaani! :D

   Ja mulle tää on ihan puhdasta todellisuutta. ;)

   Poista
 6. On vaan niin mielenkiintoinen. Ja niin taitava tkemään. Eikä ole vaan omanlärvin ja korkkareiden esittelyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin tosiaan! Korkkarit ovatkin jääneet esittelemättä! Noo, korvaan sen jossain vaiheessa nahkasaappaiden hoito-ohjeilla... :D

   Poista
 7. Nuorimies siellä ..olet mahdottoman taitava! Olen kiinnostunut vanhojen rakennusten korjaamisesta, metsänhoidosta jne..
  Ja jos saa avoimest sanoo ja sanonkin: omaat elämään oikke hyvä "työkalut"persoonallisella tavalla.
  Olen puhunut ugh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaaa? Minäkö? Noo, vanhoja rakennuksia tässä plökissä ainakin piisaa! :D Elämäni työkalut ovat omani, ja tosiaan persoonalliset... ;)

   Poista
 8. Oisko se sitä, kun sinun tavallinen arkesi ei ole ollenkaan tavallista suurimmalle osalle suomalaisista. Pikemminkin hyvin eksoottista. Moni sellaisesta haaveilee, mutta todellisuus on ehkä vähän erilaista kuin haaveet. Saa olla rivakka ja monitaitoinen niin kuin sinä, jos meinaa omavaraistellen selvitä. Onhan mukava ruudun tällä puolella laiskotellessa kuvitella, miten itse tuohon pystyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo, tosiaan! Olen kyllä joskus miettinyt, että jospa taidankin edustaa jotain sellaista kauan sitten kadonnutta luonnonkansaa, jonka viimeinen elossa oleva edustaja löytyykin yht'äkkiä yllättäen lähes ihmisasutuksen tuntumasta... ;)

   Poista
 9. Partapapan blogin kautta eksyin tänne ja lukemisessa viehättää samatapainen elämäntyyli kuin itselläkin on - maalla vanhassa talossa entisöiden ja kunnostaen. Samoin eläinten kanssa puuhaaminen kuuluu askareisiin lisättynä vielä kotiviljelyksillä. Kiitos kirjoituksistasi ja seikkaperäisistä kunnostusohjeista yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitoksista! Kiinnostuksen kohteet ovat siis yhteneväiset. Lupaan jatkossakin kirjoittaa vanhojen rakennusten kunnostamisesta.

   Poista
 10. 1) Mielenkiintoisia juttuja "vanhoista" toimista
  2) Low tech voittaa lopulta
  3) Hyviä ideoita, joita voin käyttää omien taitojeni hiomiseen (lähinnä perinnerakentamisesta)

  Varmaan löysin blogisi jonkun rakentamislinkin kautta, en muista.
  Mitä blogien katselukertoihin tulee, osa niistä on erilaisten robottien tekemiä hakuja, joten kävijälaskurin summa on suurempi kuin oikeiden ihmiskävijöiden summa. Esimerkiksi perunakuopassa (http://perunakuoppa.blogspot.fi/ ) on reaaliaikaisen kävijälistauksen (feedjit) mukaan käynyt tänään 12 katsojaa, mutta blogin tilastojen mukaan yli kaksikymmentä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, jos tästä plökistä on sinullekin jotain irronnut! :D

   Niin tosiaan... Olit tainnut juuri aloittaa blogin pitämisen ja minä olin sinun ensimmäinen virallinen lukijasi... ;)

   Joo, tokihan nuo robotit käyvät tarkkailemassa plökiäni, mutta ittelläni kun ei ole mitään muuta laskuria käytössä, niin tuohon on nyt tyytyminen. Joillainhan on jopa IP- osoitteet penkova sovellus käytössä, mutta ittelläni uteliaisuus ole vielä aivan niin pitkälle kasvanut.

   Poista
 11. Ihan sattumalta löysin blogisi ja erityisesti tykkään rakennusprojekteistasi, kun korjaat vanhaa kunnioittaen. Jotain sellaista olisi ohjelmassa myös omalla torpalla:) Terv. Tarja

  VastaaPoista
 12. Alunperin löysin blogisi kun kirjoittelit opinnoistas eläintenhoitajaksi, eli samalla "alalla" ollaan. Edelleen jatkan seuraamista, koska opiskelu- ja eläinjutut kiinnostaa. Eikä oo pahitteeks lukea mitä kaikkea oot väsänny siellä pientilallas :D Ja kirjotat aidosti, omana ittenäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kappas! Että saman alan porukkaa! Eläintenhoitajaaiheisia blogeja on muuten kovin vähän, linkkaappa mulle jollain konstilla, jos olet sellaisia jostain löytänyt!

   Oma itteni lupaan olla aina ja ikuisesti! Hyvässä ja pahassa! ;)

   Poista
 13. Kirjoitat hyvin, viis kieliopista. Käytät herkullista selkeää puhekieltä joka on minulle hyvin tuttua. Sellaista pyrin käyttämään itsekin. Kaiken maailman pitsi ja kakkublogeja on maailma väärällään mutta tälläisia mielenkiintoisia arkiblogeja ei paljonkaan. Olen niin vanha, että muistan mummolastani juuri tuollaisen navetan kuin sinullakin nyt on rempattavana ja muutenkin senkaltaisen pientilan elämä on lapsuudestani tuttua- Pirkanmaalta.
  Olen myös Ahlmanilla käynyt taannoin opiskelemassa -kanantappamista. Tein protestin, en suostunut paljain käsin hommaan ja niin se taisi kuivua kokoon kaikilta muiltakin ryhmästämme.
  Nyt asun keskellä korpea ja minulla on ihan eläviä kanoja ja muitakin lintuja. Miehelläni oli lehmiä ja vuohia, tein juustoa vuosikausia. Mutta nyt hän on eläkkeellä ja nelijalkaisia on vain pienempää sorttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... Tosiaan! En olekaan kirjoittanut mitään kakuista... ;)

   Ahaa, vai kananlahtauskurssi... Meillä ei sellaista ole ollut, mutta kananpaloittelukurssilla kyllä olin! Siis eläinlääketieteellisellä kurssilla: palastelimme nimittäin kanaparan ihan osa osalta ja katsoimme, mitä se oli syönyt ja miltä sen luut näyttivät sisältä... Sellainen vähän erilainen kurssi!

   Poista

Olkaa niin armolliset, että suvaitsette saattaa tietooni eräitä mielipiteitänne ja kysymyksiänne koskien blogiani. :D