Kuva Pientilalta joko vuodelta 1934, tai 1935

Kuva Pientilalta joko vuodelta 1934, tai 1935
Kuva Pientilalta joko vuodelta 1934, tai 1935

maanantai 31. elokuuta 2015

Saunan lattia valmistuu hiljakseen...

Ehdin veispuukkin puolella lupailla kirjoittavani niittykukista ja aitankorjaamisesta, mutta kuten otsikko mahdollisesti paljastaakin, käsittelee tämä väliaikatiedote saunan lattiaa! Joten kukkafanit saavat odottaa vielä jonkin aikaa, mutta kyllä teidänkin odotuksenne vielä palkitaan...

Kuten aiemmin olen kertonut, halusin saunaani puulattian. En betonilattiaa, tai levylattiaa kera muovimaton, vaan rehellisen lankkulattian. Lattia viettää keskellepäin ohjaten pesuvedet lattian keskellä olevasta rakosesta pois. Mihin ne siitä menevät, niin se on vielä mietinnässä. Jätevesien imeytystähän tämä sauna ei kantovesineen vaadi... Painevettä kun ei ole, eikä tule.

Nyt saunassani on siis lattia. Muutaman vuoden odottelun jälkeen pääsen kävelemään puulattialla, enää ei tarvitse varoa askeleitaan murentuneella betonilattialla, tai kuten viimevaiheessa, kivilouhikossa, joka betonin alta paljastui.

Edelleenkin lattia on kesken, koska olen antanut sen kuivahtaa ennen viimeistelyhiontaa. Nyt kun viimeinkin oli näitä kunnon poutia, joten lattialankut pääsivät luovuttamaan viimeisenkin varastointikosteuden.

Tämä oli nyt tälläinen tynkäkirjoitus... Tässä on ollut vähän muutakin tekemistä, kuin istua koneella naputtamassa plökiä... ;) Mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö jatkossakin lupaisi piinata teitä näillä korpijorinoillani! :D Ootelkaahan ihan rauhassa...

Ja koska uusia lukijoitakin on taas ilmestynyt, niin toivotanpa teidätkin tervetulleeksi lukemaan kirjoituksia Pientilalta!

Lastuja laineilla?
Kuvasta lienee tarkoitus erottua jalkalista, jonka alla on ilmarako.
Tuon ilmaraon kautta tulee lattialankkujen ja
seinän välisen raon mahdollistama korvausilma.

Jalkalistan taivutin lattiansuuntaisesti keskellepäin viettäväksi.

Vielä pitäisi jälkitilkkiä seinät...

Tallaisen maailmaanähneen pikkuoven kautta on kulku "mustaan kylyyn".
Tuo ovi on hädintuskin 150 cm. korkuinen!

6 kommenttia:

 1. Lattian rakentamisesta mitään ymmärrä, mutta tuo ovi on upea! Tulee mieleen vanhat sadut saunatontuista :)

  VastaaPoista
 2. Ovi on juuri sopivan korkuinen; saunaan kun menee, pitääkin hieman nöyrtyä. eikä lämpökään karkaa. Lattiakin näyttää asialliselta, kantovesi imeytyy saunan alle. Kohta savu nousee (piipusta, toivon mukaan)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niinpä! Toivotaan, että tosiaankin savuaa vain piipusta...

   No hyvä, jos on asiallisen oloinen. Mutta keskeneräisestä tuotteesta kuvien näyttäminen on aina hieman riskialtista, tuo kun on vielä täysin viimeistelemätön tuote...

   Poista
 3. Meillä on jossain kohtaa sama homma edessä pihasaunassa. Nyt siellä on halkeillut ja keikkiva betonilattia. Puulattiasta myös haaveillaan, joten mukava seurata sun projektia. Miltä saunasi mahtaa näyttää ulkoapäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betonilattia ei oikein sovi, varsinkaan "jälkiasenteisena" näihin vanhoihin saunoihin...

   Noh, plökissäni on jo niin paljon kuvia saunasta, että jännä sinäänsä, jos et ole sattunut niistä mitään näkemään... Katsohan tuosta oikealta kohdasta "etti noista haluamas" hakusanalla "vanha sauna", niin johan alkaapi kuvia pätkähdellä näytölle! :D

   Poista

Olkaa niin armolliset, että suvaitsette saattaa tietooni eräitä mielipiteitänne ja kysymyksiänne koskien blogiani. :D