Kuva Pientilalta joko vuodelta 1934, tai 1935

Kuva Pientilalta joko vuodelta 1934, tai 1935
Kuva Pientilalta joko vuodelta 1934, tai 1935

lauantai 6. syyskuuta 2014

"Se alko nys sitte..." Ei kolmas maailmansota, vaan koulu!

Olen viimepäivät puhissut innosta. Syy tälle on varsin yksinkertainen: koulu alkoi. Olen taas ekaluokkalainen koulupoika! :D Noh, ikää on kertynyt, mutta ei haittaa. Oikeastaan päin vastoin. Intoa on nyt enemmän, kuin muistan minulla koskaan ennen ollut koulua aloittaessani. Päiväkerhoonkin kun "jouduin", menin höyläpenkin alle piiloon, kun en oikein välittänyt koko jutusta... (päiväkerho oli koulun puukäsityöluokassa...). Enemmän ja vähemmän koulu on ollut minulle aina vastenmielistä, tai ainakin vain välttämätön pakko. Silti olen aina kuuliaisesti kouluni loppuun suorittanut. Mutta nyt minulla ei ole mitään tuollaista "pakko mennä"- touhua mukana. Nyt meillä on alkuviikko koulusta vapaata, mutta oikein mielelläni menisin sinne jo maanantaina! On siellä vaan sen verran mielenkiintoiset aiheet!

Kun saavuin koulunaloitusaamuna koululle auditorioon, niin ensimmäinen havaintoni oli se, että meistä, noin kuudestakymmenestä syksyllä aloittaneesta aikuisopiskelijasta lähes kaikki ovat naisia... Tiettävästi luokallani pitäisi kuitenkin olla toinenkin mies. Onhan tämä sukupuolijakautuma siltikin vähintäänkin outo, ellei peräti kieroutunut. Eräs isäntä kertoi hiljakkoin, että hänen aikoinaan miehiä oli noin 60% ja naisia loput. Asia on siis tässäkin kääntynyt päälaelleen aika pahoin, samoin kuin on käynyt hevosalallakin. Aiemminhan naisia ei edes päästetty hevostalliin! Mutta ei minulla mitään valittamista ole, sillä enpähän ainakaan joudu kuuntelemaan sitä ärsyttävää ja naurettavaa äijäuhoa, jota ilmenee aika ajoin miesporukoissa. Parempi siis näin!

Ensimmäisenä päivänä meille ei vielä paljoa mitään ole opetettu, mutta seuraavina päivinä käsittelimmekin jo heti muun ohella maataloutta ja lannoitusta. Lisäksi näimme jopa traktorin...:D  Aiheena ajoonlähtötarkastukset. Traktoritouhu jatkuu taas jossain vaiheessa.

Harmikseni koululla ei ole hevosia. Mielelläni olisin niitäkin koululla hoitanut, mutta onneksi se homma on töistä tuttua touhua. Mutta silti... Sen sijaan koululla on maatiaiskarjaa: länsisuomalaista, kyyttöä ja näkyi pari lapinlehmääkin olevan joukossa. Tämä on oikein hieno asia, sillä itse osaan suuresti arvostaa maatiaslajien ylläpitoa ja kaikenlaista geenipankkitoimintaa. Itsekin olen sellaiseen ottanut osaa kasvikeräyksen muodossa Ahlmanilla. Lisäksi koululla näkyi olevan lampaita ja vuohia, sekä siipikarjaa. Lampaat taisivat olla suomenlammasta ja ahvenanmaanlammasta. Kainuunharmasta en huomannut. Ja vuohet? Olivatkohan ne suomenvuohia? Näyttivät olevan, paitsi joku ihan ihme väkkäräsarvipukki oli joukossa.

Sanalla sanoen, olen hyvin tyytyväinen niin koulutuksen aloittamiseeni, kuin koulutuksen tähänastiseen laaatuun ja koska myös ryhmäni vaikuttaa olevan kelpo, niin mitäs hätää tässä!
Pakollinen ekaluokkalaisposeeraus!
Kuva kotoa ensimmäisenä kouluaamuna kouluun lähtiessä.
Taustalla kaikenmaailman pientilan tarvekalua ja härveliä...4 kommenttia:

 1. Koulusta sitä saattas akanki saaha itellee.

  VastaaPoista
 2. 80-luvulla karjanhoitokoulussa oli poikia 2/20...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. No eipä meitä ollut paljoa silloinkaan. Ehkä poikia sitten kiinnostaa enemmän konepuoli. Outoa...

   Poista

Olkaa niin armolliset, että suvaitsette saattaa tietooni eräitä mielipiteitänne ja kysymyksiänne koskien blogiani. :D